суботу, 15 грудня 2012 р.

Ніжинський мер таки пішов...

Стало відомо, що у середу 12 грудня міський голова міста Михайло Приходько пішов у відпустку,зробив він це на вимогу депутатів міської ради, щоправда в великим запізненням.

Ще в листопаді місяці, одразу після винесення вироку відносно міського голови Новозаводським районним судом міста Чернігова, депутати запропонували меру піти у відпустку на час апеляційного оскарження вироку, яким посадовця було засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Міський голова довго вагався чи йти йому у відпустку чи не йти, адже ні звернення, що стосуються позиції депутатів та поради високопосадовців з області на його не впливали. Але все ж таки знайшлася одна річ, яка змусила його піти у відпустку. Це розроблений депутатами міської ради проект рішення «Про дострокове припинення повноважень Ніжинського міського голови М.В. Приходька», який комісія по законності рекомендувала винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Мабуть саме для запобігання негативних наслідків, пов’язаних з достроковим припинення повноважень міський голова і вирішив піти відпочивати. Тепер, у відповідності до чинного законодавства про місцеве самоврядування обов’язки міського голови виконує секретар ради Олег Кірсанов. Але незважаючи на це, міський голова й надалі продовжує перебувати на робочому місті та фактично керувати містом.

Та залишається одне «АЛЕ». Як стало відомо міський голова нікому не передавав право підпису. Даний факт демонструє тотальну недовіру міського голови до своєї команди. Адже влітку, коли міський голова, уникаючи судів по кримінальній справі, перебував у чернігівській міській лікарні № 2, його щодня відвідували працівники виконкому задля того, щоб мер підписував фінансові документи. Уявіть скільки бюджетних коштів щодня витрачалося на бензин задля відвідини хворого мера і чи були його підписи тоді законними?

Тож знову бачимо приклад коли засуджений за хабар мер, будучи офіційно відсутнім, продовжує керувати містом, контролюючи всі фінансові документи міськвиконкому.

Тим часом, апеляційний суд Чернігівської області призначив розгляд справи відносно міського голови на 10 січня 2013 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар