четвер, 4 липня 2013 р.

Розпочався суд над бознянським різником



Колегія суддів Ніжинського міжрайонного суду провела попереднє судове засідання по справі борзнянського різника, екс-майора міліції Сергія Ярошенка, який навесні цього року напав з ножем на 21 річну дівчину Оксану Циганок та вбив її ще ненароджену дитину.

Колегія суддів призначена через те, що перед українською Фемідою стоїть питання призначення довічного покарання різникові.

Хоча судове засідання було призначене на 14:30, але через технічні проблеми воно розпочалося з невеликим запізненням. На нього прибуло чимало журналістів та представників групи підтримки потерпілої Оксани на чолі з народним депутатом Олегом Ляшком, який контролює перебіг даного судового процесу.

В той же час, неподалік від будівлі суду перед початком засідання був помічений батько Ярошенка, який, до речі, відкрито заявляє те, що нібито потерпіла Циганок сама порізала свій живіт.

В ході попереднього судового засідання підозрюваний відмовився коментувати ступінь своєї провини і пояснив вчинок реакцією на недостачу грошей у магазині батька, в якому і працювала Оксана Циганок.

Перед залою суду потерпіла розповіла, що боїться заходити до зали суду, де буде присутній Ярошенко. Також Оксана каже, що не може спати вночі через біль у животі та шраму на обличчі.

Окрім обвинувачення за вбивство ненародженої дитини суд розглядає і епізод побиття Ярошенком місцевого єгера. Цей потерпілий з невідомих причин на попереднє судове засідання не прибув.

За період перерви у судовому засіданні між нардепом Олегом Ляшком та підозрюваним Сергієм Ярошенком відбулася жорстка словесна перепалка, під час якої народний обранець обіцяв згноїти різника.

На наступне судове засідання, яке відбудеться 12 липня, планується викликати 16 свідків сторони обвинувачення, але їх допит буде проходити без журналістів. Проте, в цілому, колегія суддів визначила, що судові засідання по цій справі будуть проходити у відкритому режимі.

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли прізвище екс-міліціонера пов’язують зі злочинами, зокрема у зґвалтуванні та вбивстві Наталії Корецької. Але в цьому злочині вину нелюда довести не реально.

Взагалі-то, Ярошенко постав перед судом після того, як ця справа набула значного розголосу. Цілком імовірно, що події, які відбулися у Вардіївці, могли б відбутися навесні 2013 у Борзні, якби не арешт підозрюваного. Адже тоді майже всі земляки потерпілої вийшли на центральну площу міста з вимогою притягнути екс-міліціонера до відповідальності і були готові чинити самосуд над вбивцею.

Життя Оксани Циганок врятувала ненароджена дитина, яка мала б народитися в середині червня. Шкода, що лише після такої жертви покидька Ярошенка буде покарано, адже якби в нашій державі не було вибіркового правосуддя, всього цього могло би і не статися.





Фото: Ігора Волосянкіна

Немає коментарів:

Дописати коментар