вівторок, 2 квітня 2013 р.

Віртуальні поховання, благоустрій, намогильні огорожі знайшли у Ніжині

Ці та інші особливості господарювання розкрила ревізія КП «Виробниче управління комунального господарства» Ніжинської міськради.

Загалом фахівці Ніжинської об’єднаної Державної фінансової інспекції при ревізії комунального підприємства за 2009 — 2012 роки виявили порушень, що призвели до втрат, на суму 208 тис. грн.

                                                          


Зокрема, ревізія встановила, що у 2012 році з розрахункових рахунків КП було перераховано 80 тис. грн дочірнім підприємствам як плату за неначебто виконані роботи з благоустрою міста. Проте документів, які б свідчили про виконання згаданих робіт і послуг, інспекторам представити так і не змогли.

Ще 20 тис. грн посадові особи комунального підприємства сплатили за виготовлення металевих намогильних огорож. Втім, зустрічна звірка у підрядника — ТОВ «Ритуал» факту виконання цих робіт не підтвердила.

Майже 50 тис. грн підприємство недоотримало за надані послуги з оформлення договорів-замовлень на організацію та проведення поховань померлих громадян та послуг з оформлення свідоцтв про поховання.

Крім того, підприємство нарахувало і виплатило близько 20 тис. грн винагород за неналежно оформленими договорами (без підписів керівника й печаток), провело виплату незаконних премій працівникам на 7,5 тис. грн та премій начальнику КП, що не були не передбачені контрактом найму, на суму 3 тис. грн.

За наслідками ревізії на двох посадових осіб комунального підприємства накладено адмінштрафи за ч. 1 ст. 164-2 КУпАП. Головного бухгалтера звільнено з роботи. Матеріали ревізії передано до міжрайонної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ст. 367 ч.1 ККУ.

Юрій Савицький,
начальник Ніжинської об’єднаної Держфінінспекції

Немає коментарів:

Дописати коментар