неділю, 16 червня 2013 р.

Самоспалення - протест проти чиновницького свавілля


- Я обіллю себе бензином та спалюсь, якщо ви нічого не зробите! – так зі сльозами на очах благала літня жителька Ніжина членів виконкому.




- У мене онкохворий чоловік, а швидка не може ночами доїхати! Що ж нам робити? Кому ще жалітися ? – зверталися до можновладців інші ніжинці, що прийшли на засідання виконкому.

- Може на коліна перед вами стати ? - благали люди.

Це не текст із п’єси про життя сучасного Ніжина. Всі ці слова звучали на засіданні ніжинського виконавчого комітету у п’ятницю 14 червня. Зо два десятка літніх жінок прийшли до виконкому благати обмежити час роботи нічного клубу «Табаско» до 22 години. Хазяїном зазначеного закладу є депутат ніжинської міської ради Ігор Пучка.

Завдяки своїм близьким стосункам з ніжинським мером Приходьком Пучка для закладу отримав дозвіл працювати до 4 години ранку, хоча зазначений клуб знаходиться посеред житлового району в прибудованому до багатоквартирного будинку приміщенні. Задля того, щоб обійти закон, підприємливий депутат в документах надав своєму закладу статус бутербродної.

Проте, в якому стані та які бутерброди їдять там підлітки. розповідають жителі будинків, що знаходяться поряд з «Табаско» .

- Ми не можемо ні спокійно спати, ні вийти під ранок на вулицю, щоб дістатися до електрички! Багато років ми не можемо спокійно жити! - каже старша дев’ятиповерхового будинку, який знаходися через дорогу від клубу. - Постійні бійки, голосна музика, обгажені під’їзди… За що нам це все ? Щоб Ігорьок (так вона називає депутата-авт.) гроші собі заробляв? Дак він по трупам іде! - так не могла вгамувати емоції мешканка.

З 2001 року тероризує житловий мікрорайон по вулиці Шевченка нічний клуб, який раніше називався «Абсолют». Тоді невеличке приміщення біля панельної п’ятиповерхівки за копійки придбав ніжинський підприємець Ігор Пучка. Раніше тут працював продуктовий магазин, і жителям нічого не заважало. Користуючись своєю давньою дружбою з ніжинським мером, ділок рік за роком прибудовував до магазинчику приміщення. Незабаром серед житлових будинків вже виріс цілий розважальний комплекс, де до останнього працювали ігрові автомати.

Дбаючи лише про свої статки, Пучка цинічно, незважаючи на думку людей, розташував свій нічний заклад в житловому масиві. Більше 50 скарг написали жителі будинків 112, 114, 116, 118 по вулиці Шевченка.

- Ми не просимо, щоб «Табаско» закрили. Ми просимо, щоб лише обмежили графік його роботи до 22 або 23 годин. – заявляли на виконкомі мешканці будинків.

Люди зверталися до Президента, Облдержадміністрації, народних депутатів, а нічний клуб так і працює до самого ранку. Всі пов’язують це з тим, що покровителем Пучки і цього закладу є мер Ніжина Михайло Приходько. Перевіряючи органи завжди приходять біля 20 год., а відвідувачі в клуб починають сходитися після 23 години. – говорять люди.

Тепер, коли Приходька засудили за хабарництво, у людей з’явилася надія, що відновиться законність, а виконком не знехтує проханням людей. Під останнім зверненням до влади підписалося біля 130 чоловік.

- Якщо потрібно, ми приведем сюди і 500, - запевняють борці за спокійне життя, - і всі скажуть те саме, що й ми.

Присутні на засіданні працівники правоохоронних органів також закликали виконком змінити режим роботи. Саме з їхньої ініціативи виконком і розглядав це питання.

А що ж ніжинський виконавчий комітет, який вже тепер працює без Приходька ?

Він продовжує захищати інтереси оточення засудженого мера, і рішення, про яке благали люди, прийняте не було. Не підтримали його два заступники міського голови. Присутні журналісти назвали це засідання одним із най ганебніших в історії сучасного самоврядування Ніжина.

Дивитись, коли чиновники «позичивши у Сірка очей» дбають не про громаду, а про бізнесові інтереси окремих осіб, дійсно дуже прикро.

Після засідання виконкому обурені люди не хотіли розходитися. Вони обступили присутнього депутата Пучку, який тут захищав свої особисті інтереси, та слізно благали обранця: «Ігорьок, ну, закритий ти свій клуб і зроби там щось хороше, дай нам ще пожити, всі гроші не заробиш». На що Пучка, стоячи перед благаючими ніжинцями, самовдоволено посміхаючись гордливо заявив: «Нехай депутати мені виділять землю в центрі міста на Гоголівській – я туди перенесу свій клуб!»



Що ще можна додати ?

Немає коментарів:

Дописати коментар