суботу, 8 червня 2013 р.

«Ніжинський Лозинський» – захисник мера-хабарника

27 травня Міністерство внутрішніх справ України підтвердило затримання депутата Ніжинської міської ради Максима Багрінцева. На офіційному сайті МВС Києва з’явилася інформація про те, що 18 травня цього року до чергової частини Оболонського районного відділення надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир району знайдено труп 51-річної жінки.

Після проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено особу підозрюваного.

Ним виявився Максим Багрінцев.

Слідством встановлено, що зловмисник був знайомий з потерпілою, оскільки протягом року він регулярно користувався її послугами сексуального характеру. Під час останньої зустрічі між ними виникла сварка, яка швидко переросла в бійку, у розпалі якої депутат молотком наніс 51-річній жінці тілесні ушкодження, від чого остання померла на місці пригоди. Експертиза показала, що смерть жінки настала в результаті перелому кісток черепа. Наразі триває досудове слідство.

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко на своєму блозі в мережі «Фейсбук» заявляє, що йому відомо про те, що Максим Багрінцев буде намагатися відкупитись від правосуддя. Але депутат пообіцяв, що візьме справу під свій особистий контроль.

У Ніжині депутата Максима Багріцева останнім часом тісно пов’язують з засудженим мером-хабарником Приходьком та його близьким оточенням.

Цікавою виглядає історія взаємовідносин депутата з колишнім градоначальником. На їх початку Багрінцев, добиваючись визнання з боку мера, вчиняв проти нього різного роду провокації: дарував сухарі, тілогрійки, тюремний посуд.

Закінчення судового розгляду кримінальної справи, скоріш за все, і змусило екс-мера міста звернути увагу на молодого та «перспективного» депутата.

Все було зроблено за класичною схемою. Права рука мера, а за сумісництвом теж депутат міської ради, Ігор Пучка почав частувати депутата випивкою у власному нічному клубі. Напередодні виборів до Верховної Ради двоє депутатів навіть втрапили у серйозну бійку.

Можна сказати, що саме з того моменту у Багрінцева зав’язалися тісні стосунки з оточенням підсудного на той час мера. Як же і накше пояснити його офіційну заяву про замах на життя мера, в якому депутат мав стати головним виконавцем. Тоді для виголошення промови депутата за вказівкою мера зібрали всю громадську раду міста та керівників освіти та медицини.




На наступний день, після такого «феєричного» виступу мер повіз Багрінцева до суду по власній кримінальній справі, де депутат відтворив все те, що він говорив у попередній день. Захист мера, користуючись моментом, відразу подав клопотання про направлення справи на додаткове розслідування у Генпрокуратуру. Проте суд відхилив митарства мера і Ко.

Наступного разу мер-хабарник використав Багрінцева вже після того, як Новозаводський суд засудив посадовця до 6 років позбавлення волі. Під час розгляду апеляційної скарги мера скандальний депутат заявив, що нібито співробітники обласної прокуратури провели у нього обшук і заборонили йому їхати на суд і свідчити на користь Приходька.

Зробивши таку заяву у ЗМІ, Багрінцев також направив заяву до прокуратури області, та факти незаконного обшуку не знайшли свого підтвердження. Так само, як і не вдалося встановити, чи проводився обшук у депутатській квартирі взагалі.

Незважаючи на те, що на момент порушення кримінальної справи проти мера, Багрінцев ледь досяг повноліття, в апеляційному суді він почав розповідати про якусь змову проти міського очільника. Додавши до цього власну історію про замах на вбивство та незаконний обшук у своєму помешканні.

Ще однією виходкою депутата було і те, що під час судових дебатів в апеляції він намагався вчиняти свого роду тиск на суд і навіть виправдав свого шефа Приходька замість суддів. Окрім цього, Багрінцев на своїх блогах вимагав і закликав суд судити не мера, а депутатів.

Проте і такий тиск на суд з боку спільників мера, в яких головну роль грав одіозний молодий депутат, не дав результатів. 19 березня 2013 року Апеляціний суд Чернігівської області підтвердив покарання меру хабарнику. Та Багрінцев продовжував захищати мера і писати про те, що невдовзі засуджений Приходько повернеться до виконання своїх обов’язків.

Приблизно на початку березня міська парторганізації «Батьківщини» виключила Багрінцева зі своїх лав за співпрацю з Партією регіонів. Після цього Багрінцев ще декілька разів намагався роботи політичні заяви щодо української мови, георгіївських стрічок та проблематики друкованих ЗМІ.

Ось так і підійшла до завершення сумна історія злету і падіння молодого і амбіційного депутата Максима Багрінцева. Цей випадок є яскравим прикладом того, як може деградувати особистість під впливом алкоголю та негарної компанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар