середу, 1 травня 2013 р.

Чернігівська прокуратура вважає незаконним звільнення з під варти Приходька



Прокуратура Чернігівської області не згодна з рішенням Новозаводського районного суду м. Чернігова про звільнення з під варти засудженого за хабарництво міського голови Ніжина Михайла Приходька.

Повідомила Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Вищий спеціалізований суд, до якого з касаційною скаргою звернувся М. Приходько, своєю постановою зупинив виконання вироку Новозаводського райсуду та ухвали апеляційного суду області, за якими міського голову засуджено до 6 років позбавлення волі, до розгляду справи у касаційному порядку.

Водночас у постанові Вищого спеціалізованого суду відсутнє будь-яке процесуальне рішення щодо звільнення з під варти засудженого. Тому прокуратура області вважає рішення Новозаводського районного суду про звільнення М. Приходька незаконним і оскаржуватиме його у суді вищої інстанції.

Як повідомлялося, 30 квітня 2013 року мера м. Ніжина відпустили з Чернігівського СІЗО, до якого його було ув’язнено. Вихід з СІЗО М. Приходька стало можливим завдяки тому, що Вищий спеціалізований суд по кримінальним справим прийняв касаційну скаргу від М. Приходька, відкрив провадження за цією касаційною скаргою, призупинив дію та виконання вироку Новозаводського районного суда м. Чернігова.

Немає коментарів:

Дописати коментар