четвер, 16 травня 2013 р.

Черговий дешевий PR від "Свободи"


Як чернігівська обласна організація ВО "Свобода" заробляє собі рейтинг

Скажу відразу, що цією публікацією я не хочу ображати членів ВО "Свобода", адже в певній мірі розділяю їх ідеї та погляди, що стосуються статусу української мови, воїнів УПА, голодомору та ін. Можна навіть сказати, що ця політична сила викликає в мене симпатію, якби не одне але.



Вся справа в тому, що свободівці частенько полюбляють робити багато шуму з нічого. І, як завжди, роблять вони це гучномовними заявами своїх прес-служб. Серед останніх заяв такого роду є повідомлення про те, що виконавча влада Ніжина після знищення шкіл взяласязакривати міську книгарню.

У своїх найкращих традиціях ВО "Свобода" шельмувала ніжинську виконавчу владу, виставляючи її в образі міфічного пожирача бюджетних установ, шкіл і книгарень.

Дійсно в місті, наразі існує проблема з продовженням оренди приміщення, котре займає книжковий магазин "Освіта". Але ця проблема жодним чином не стосується злодіянь місцевої виконавчої влади, про які так сильно розпинається ВО "Свобода" у намаганні здобути собі все нових і нових прихильників.

Якщо об’єктивно розібратися в ситуації, що склалася з книгарнею, то, перш за все, варто зазначити, що приміщення магазину "Освіта" знаходиться на першому поверсі студентського гуртожитку Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Книжковий магазин розташований у цій будівлі з 1960 року, нині в приміщенні свою діяльність здійснює ТОВ "Освіта", яка орендує частину приміщення в університету.

Початком цієї конфліктної ситуації є звернення директора ТОВ "Освіта" на адресу ректора НДУ Олександра Бойка. У ньому ТОВ "Освіта" просить переукласти договір оренди приміщення для розповсюдження книг.
Як тому і належить, керівництво ВНЗ направляє на адресу міністерства листа, в якому просить дати згоду на передачу в оренду частини приміщення гуртожитку ТОВ "Освіта".

У свою чергу, міністерство освіти і науки, яке є розпорядником майна, просить надати всі визначені законодавством документи, що подаються орендарем для укладання договору оренди майна, яке належить до державної власності.




Отримавши цього листа, ректор НДУ Олександр Бойко дає доручення підготувати повний пакет документів, необхідних для поновлення договору оренди.


Розглянувши звернення університету, комісія з майнових питань, установ та організацій, що належать до сфери управління МОНмолодьспорту, не дає дозволу на продовження терміну дії договору.





Факт того, що ніжинська влада та керівництво університету взагалі не фігурує у даній ситуації очевидний, оскільки вони жодним чином не можуть впливати на рішення комісії міністерства. Але не для ВО "Свободи", яка звикла робити собі авторитет на "смажених" фактах і звинувачувати у всіх бідах та негодах тільки владу.

Набагато політкоректніше у цій ситуації обійшлися народні депутати від УДАРу Марія Матіос та Ірина Геращенко. Вони вважають, що комісія з майнових питань підприємств, установ та організацій, що належить до сфери управління міністерства освіти і науки України, яка без будь-яких підстав та аргументації, відмовила книгарні у продовженні договору оренди – не просто порушила закон, а й "забула" про важливу гуманітарну і просвітницьку місію книгарні.

Звичайно, що випадок з ніжинською книгарнею "Освіта" є непоодиноким випадком, коли політичні сили намагаються зробити собі дешевий PR до кінця не вивчивши ситуацію.

Що стосується міської влади, на яку намагаються пришити ярлик знищувача бюджетних установ, то наразі відомо, що виконуючий обов’язки міського голови, секретар ради Олег Кірсанов доручив депутатській комісії по законності детально вивчити це питання і розглянути його на черговій сесії Ніжинської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар