вівторок, 19 березня 2013 р.

Мера-хабарника з Ніжина засудили на 6 років

Апеляційний суд Чернігівської області 19 березня зачитав Ухвалу в якій залишив без змін вирок відносно міського голови М.В. Приходька винесений Новозаводським районним судом міста Чернігова.

Нагадаємо, що раніше Новозаводський суд засудив чиновника до 6 років позбавлення волі, конфіскацією усього його майна та заборонив меру-хабарнику займати керівні посади терміном на три роки.


У своїй Ухвалі суд апеляційної інстанції залишив без задоволення скарги представника обласної прокуратури та потерпілого та частково задовольнив скаргу засудженого мера. Зокрема суд зменшив загальну суму хабаря, за недоведеністю передачі першого траншу – 25 тисяч доларів США. Тепер загальна сума хабаря інкримінована меру становить 35 тисяч доларів.

Також Суд залишив без змін міру запобіжного заходу відносно мера-хабарника і людина засуджена до 6 років позбавлення волі залишилися на свободі.

Суд зачитав вступну і резолютивну частину Ухвали, повний текс вироку буде готовий 22 березня.

Згідно до чинного законодавства про місцеве самоврядування повноваження міського голови достроково припиняються у випадку набрання законної сили обвинувального вироку.

1 коментар: