пʼятницю, 1 березня 2013 р.

Мер Ніжина тисне на журналістів


27 лютого шеф-редактора ніжинського сайту новин «Уездные новости» Ігоря Волосянкіна викликали до міського відділу міліції. Причина запрошення – заява Ніжинського міського голови Михайла Приходька на одну із статей сайту, в якій йдеться про проведення  перевірки фінансовою інспекцією комунального підприємства ДКП «Комунальний ринок»


Сьогодні по фактам розкрадання бюджетних коштів посадовими особами відкрито кримінальне провадження і тривають слідчі дії. Депутати пов’язують дані розкрадання коштів ринку з безпосереднім «кришуванням» виконкомівськими чиновниками злочинних схем, які розробило керівництво ринку. 

Судячи із заяви засудженого за хабар мера, цей матеріал, а вірніше фото, розміщене під ним, принизило його честь, гідність та ділову репутацію. 

Зрозуміло, що ця заява не є предметом розгляду правоохоронців, і скоріш за все меру порекомендують звертатися до суду.

Ігор Волосянкін, коментуючи скаргу мера, заявив про факт переслідування за  його професійну журналістську діяльність, засудженим мером, через судові процесі, які висвітлює його сайт. В своїх публікація журналіст показує повну безглуздість захисту Приходька та розвінчує всі брехливі факти, які заявляли в суді підлеглі мера, працівники виконкому.

На жаль, це не перший випадок тиску на ЗМІ мером-хабарником.

На сьогодні чиниться небувалий економічний та адміністративний тиск на газету «Вісті», яку очолюю особисто я. Комунальне видання, попри рішення сесії, не отримало жодної копійки бюджетних коштів, адже ними розпоряджається лише мер. Весь чиновницький апарат працює над тим, як знищити дану газету, про що свідчать їх різноманітні скарги на друкований орган у всі інстанції. Перед початком річної передплатної кампанії «завдяки» чиновникам вихід газети міг повністю зупинитися і громада могла б втратити газету назавжди. Таке свавілля над газетою призвело до значної заборгованості по заробітній платі перед працівниками редакції, яка становить більше 5 місяців!

Все це відбувається дякуючи меру і його намаганням втручатися у діяльність ЗМІ та повністю його контролювати, що заборонено законом.

Дані факти тиску, особисто я можу пояснити як намагання мера «заткнути рота» тим засобами масової інформації, які пишуть про судові засідання, що проходили раніше і тривають зараз в Апеляційному суді Чернігівської області.

Виникає враження, що все місто живе навкруги судової тяганини з мером. Працівники виконкому ходять на роботу, щоб не працювати з людьми, а розпускати чутки, наприклад, про те, що «мер все повирішував і його виправдають» або ж « у нього є гроші і він відкупиться, тоді він вам зробить».  Але найстрашнішим виглядає те, що ніхто не ставить під сумнів факт вимагання та отримання хабар мером і цього ніхто не цурається, бо недаром кажуть: «Риба гниє з голови».

То ж допоки йдуть судові засідання, мер продовжує й надалі чинити тиск на представників непідконтрольних йому ЗМІ лише для того, щоб вони описували судові процеси у вигідному для нього руслі.

Звісно, що захищати хабарника не буде ніхто! А  чи стане хтось на захист журналістів ?

Немає коментарів:

Дописати коментар