понеділок, 25 березня 2013 р.

Міліція підтверджує : засуджений мер Ніжина був заарештований під час спроби втечі

Працівники Бобровицького районного відділу УМВС України в Чернігівській області затримали під час спроби втечі Ніжинського екс-мера Михайла Приходька, засудженого до 6 років позбавлення волі за вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі. Нагадаємо, Михайло Приходько протягом 2008 року отримав від київської фірми хабар на загальну суму 60 тисяч доларів США.



Тоді чиновника затримали під час отримання останнього "траншу" у розмірі 20 тисяч доларів США за дозвіл на приватизацію комунального майна - будівлі колишньої лазні.

Суд визнав Приходька винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) та виніс вирок - шість років позбавлення волі. Також суд заборонив Приходьку на три роки обіймати посади в державних органах влади.

22 березня 2013 року Апеляційний суд Чернігівської області зачитав повний текст Ухвали відносно екс-мера Ніжина, натомість сам громадянин до суду не прибув, мотивуючи це поганим самопочуттям. Того ж дня сесія Ніжинської міської ради прийняла рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

А на вихідних засудженого громадянина працівники міліції арештували при порушенні ним підписки про невиїзд. На станції «Бобровиця» екс-мер був знятий з електропотягу, яким він намагався дістатися столиці, нині він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

МВС України в Чернігівській області

Немає коментарів:

Дописати коментар