вівторок, 12 лютого 2013 р.

Управлінням СБУ викрито факти порушень законодавства під час держзакупівель

Співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області викрито та припинено злочинну оборудку під час закупівлі будматеріалів одним із державних підприємств автодорожньої галузі.

Встановлено, що між державним підприємством та приватною фірмою було укладено угоду на постачання бітуму для ремонту та реконструкції доріг.

Щоб уникнути обов’язкових тендерних процедур, службові особи державного підприємства підробили договірну документацію та підписи посадових осіб, які засвідчили договір. Протягом 2011-2012 років державне підприємство на підставі підробленого документу витратило на придбання будівельного матеріалу 13 млн. гривень бюджетних коштів.

За матеріалами УСБУ за цим фактом прокуратурою Чернігівської області розпочато кримінальне провадження за ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

В іншому випадку за матеріалами СБУ було скасовано відкриті торги із закупівлі цим же підприємством спеціалізованої автодорожньої техніки. Вартість, за яку підприємство погоджувалось придбати вантажну техніку, було завищено. СБУ попередила завдання збитків державі на суму понад 300 тис. гривень

Прес-група Управління СБ України 
в Чернігівській області

Немає коментарів:

Дописати коментар