вівторок, 19 лютого 2013 р.

Нардепи зареєстрували законопроект про мораторій на закриття медзакладів


Народні депутати України Олег Ляшко та Іван Куровський зареєстрували у Верховній Раді проект закону про “Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я”. Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії, передає УНН.


“Закриття медичних закладів — це геноцид українського народу — заявив О.Ляшко. — Адже таким чином людей обмежують, а часто і позбавляють у їх праві на медичне забезпечення. Закриття лікарень, ФАПів, поліклінік неминуче призведе до підвищення смертності населення, а також загального погіршення стану здоров’я людей”.

Як повідомляє прес-служба, сьогодні в Україні масово закриваються заклади охорони здоров’я, внаслідок чого люди не можуть своєчасно отримати медичну допомогу.

“Замість системної роботи, направленої на забезпечення належних умов та матеріально-технічного забезпечення діяльності медичних установ, реформування в Україні зводиться до масового закриття медичних закладів та скорочення кількості їх працівників”, — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

“Будь-які дії щодо зменшення обсягів надання медичної допомоги та скорочення мережі закладів охорони здоров’я суперечать статті 49 Конституції України та не можуть бути розцінені інакше як акт геноциду по відношенню до Українського народу”, — заявив Іван Куровський.

За його словами, всупереч цьому конституційному припису, у різних регіонах України масово закривають лікарні, пологові будинки та інші лікувально-профілактичні заклади.

Як стало відомо, у Донецькій області в 2012 році ліквідували лікарні в 6 містах. Масово закриваються лікувальні заклади у Києві і Київській, Харківській, Черігівській та інших областях. При цьому, точна кількість лікарень, які підлягають ліквідації, приховується.

“Все це більше нагадує позбавлення від баласту, яким є соціально-незахищене населення. Схоже на злочин, який скоюється щодо малозабезпечених громадян, зокрема, жителів сільської місцевості”, — зазначив О.Ляшко.

Немає коментарів:

Дописати коментар