четвер, 7 лютого 2013 р.

КРУ перевіряє діяльність комунального ринку




За Рішенням суду розпочалася перевірка фінансово господарської діяльності комунального підприємства «Комунальний ринок». Рішення було ініційоване кримінальним провадженням за ознаками злочину по розкраданню бюджетних коштів, яке розслідується Ніжинським МРВ.

У громадян міста та депутатів виникла підозра, що посадові особи ринку збирають кошти з підприємців нібито за використання торгових місць ніде не обліковуються та розкрадаються.

Саме тому проводиться перевірка по фактам не оприбуткування коштів комунального підприємства та їх привласнення. В ході такої фінансово-господарської діяльності комунальний ринок наростив значні борги по всім видам комунальних платежів, які становлять понад півмільйона гривень.

За словами працівника контролюючого органу, що проводить перевірку на підприємстві, адміністрація ринку не надає затребуваних ним документів, а дозволила ознайомитися лише з установчими. Відсутність документів адміністрація ринку пояснює тим, що їх передано київський аудиторській фірмі та надає договір. З такою «відмазкою» можна приховувати всі документи, що необхідні для перевірки.

Судом також встановлені чіткі строки для проведення ревізії – 15 робочих днів.

Вдумайтесь, попри значні борги комунальне підприємство від імені керівника Р. Прищепи заключає договір на проведення аудиту, вартість якого становить близько 20 тисяч гривень. Виникає питання, якщо гроші на аудит є, то чому їх немає для сплати податків ?  

Немає коментарів:

Дописати коментар