пʼятницю, 8 лютого 2013 р.

В Ніжин їде місія Європарламенту?

Причиною приїзду представників Європарламенту у складі Олександра Квасневського та Пета Кокса є розгляд кримінальної справи проти Ніжинського міського голови М. Приходька, яка на думку експертів є прикладом вибіркового правосуддя в Україні.


На наступному тижні в Україні продовжить роботу місія Кокса-Квасневського, завданням якої є моніторинг системи правосуддя в нашій державі. Особливу увагу єврокомісари приділяють кримінальним справам проти високопосадовців, аналізуючи судові процеси проти представників опозиції та влади.

Стало відомо, що представники громадськості ще у минулому році зверталися до цієї місії Європарламенту. Причиною звернення є п’ятирічний термін розгляду кримінальної справи за хабарництво, яке ще у 2008 році було порушено проти міського голови М. Приходька за хабарництво в особливо великих розмірах.

Нещодавно зі Страсбургу надійшла відповідь де зазначено, що такий візит можливий для з’ясування всіх обставин справи. Остаточна дата візиту буде з’ясована після прибуття місії в Кокса-Квасневського Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар