середу, 13 лютого 2013 р.

Підприємці комунальних ринків – будьте пильні!

Продовжує свою роботу тимчасова депутатська комісія по вивченню діяльності комунальних підприємств ДКП «Комунальний ринок» та ДП «Критий ринок «Прогрес». Нагадаємо, що цей орган міська рада створила ще у квітні минулого року. Основним завданням є визначення дійсного обсягу грошових коштів, які отримують зазначені комунальні підприємства від підприємців.



Голова комісії депутат Григорій Олійник вже неодноразово констатував факт, що подібна інформація до цих пір утаємничується керівником комунального ринку.

Наприкінці січня під час своєї роботи комісія ухвалила рішення, яким роз’яснює підприємцям, які здійснюють свою діяльність на комунальних ринках, про необхідність оплати за користування торговим місцем та послуги, пов’язані з обслуговуванням виключно через банківські установи, на рахунки, які визначені договорами про надання торгового місця. Це дасть змогу перешкоджати розкраданню коштів посадовими особами комунальних підприємств.

Правоохоронні органи теж підозрюють керівництво ринків у розкраданні коштів громади. Наразі відкрите кримінальне провадження по перевірці таких фактів.

За наявною інформацією директор ринку Р. Прищепа уникає надавати необхідну бухгалтерську документацію, підпорядкованого йому комунального підприємства, для перевірки. Рішенням Ніжинського міськрайонного суду, на вимогу співробітників МРВ УМВС, було залучено до перевірки представників держфінінспекції. Але і ті поки що не в змозі отримати від Прищепи необхідної для роботи документації.

Відомо, що на минулому тижні співробітники держфінінспекції під час перевірки спілкувалися безпосередньо з підприємцями, бо в інший спосіб не могли отримати необхідної інформації.

Крім того, безпосередньо до голови постійної депутатської комісії з питань підприємницької діяльності Вячеслава Івашина звернулися підприємці критого ринку «Прогрес». Вони відкрито говорять про те, що представники адміністрації ринку залякують підприємців, погрожуючи розправою.

За їх словами, умови на ринку постійно погіршуються, ніяка робота адміністрацією не проводиться, не дивлячись на те, що формально кількість підлеглих у Прищепи збільшилася в рази. Показовим фактом, на думку підприємців, є стан в’їзду до подвір’я критого ринку «Прогрес». Ями, що утворились від недбалого прибирання снігу, досягли півметрової глибини. Підприємці не в змозі завести товар, а плати від них вимагають постійно . Вятчеслав Анатолійович пообіцяв взяти під контроль перевірку цих фактів.

Фінансовий стан комунальних ринків досягає критичної відмітки. Лише до пенсійного фонду заборгованість становить понад 300 тисяч гривень, а за останній місяць вони погасили борги лише на 700 гривень! Весь останній рік раніше прибуткове підприємство сповзає в боргову яму. Можливо, до банкротства залишився останній крок.

Директор ринку Прищепа намагається будь-що приховати цю інформацію від підприємців та громади. Нажаль, у владних коридорах ніжинського міськвиконкому у нього є спільники.

Вперто не бачать такої ситуації заступник міського голови з економіки Світлана Роговинська та начальник юридичного відділу Володимир Градобик. Навіть сам міський голова Михайло Приходько не поспішає контролювати роботу директора ринку та притягувати його до відповідальності.

Очевидно, що мера влаштовує подібний стан комунального ринку. Може йому відомо куди зникають гроші з комунального підприємства?

Немає коментарів:

Дописати коментар