четвер, 14 лютого 2013 р.

Як хвора голова дурня шукала

Давно вийшло на пенсію та покрилося мохом прислів'я «за добро добром платять».

У просторі Інтернету з’явилась нова версія, сучасна та правдива — «зроби людям добро – і вони тобі обов’язково помстяться».

Так сталося із Інтернет-виданням «Високий Вал».



«Як це було»…

У п’ятницю, 8 лютого на нараді керівників комунальних служб в міськвиконкомі м. Ніжина лікар СЕС Микола Дуднік озвучив «новину». У Ніжині зафіксовані 8 випадків захворювань на дизентерію. Ці слова журналісти не тільки почули, а й записали. Цитуємо дослівно.

— На Незалежності виявляється дуже багато випадків на дизентерію. Всього за останні два тижня 8 випадків. Це дуже не характерно для цього сезону, — сказав лікар.

Новина? Звичайно новина! Навіть сенсація у певному розумінні.

Так вирішив і головний редактор видання «Уездные новости» Ігор Волосякін. Тому новину свого журналіста Лілії Козир, він подав під назвою «У Ніжині спалах дизентерії»…

«Високий Вал» не був присутнім на нараді комунальних служб, тому з вдячністю передрукував цю статтю для своїх читачів.

Реакція СЕС

За таке повідомлення «спалах дизентерії» лікарю «влетіло». Напевно, що добре влетіло. Сам Дуднік у кометарях до статті почав писати, що інформація недостовірна.

Керівництво санстанції не забарилося зателефонувати журналісту і попросили «зняти» матеріал. Увага (!!!) оскільки він не відповідає дійсності – спалаху хвороби у Ніжині немає.

До вирішення питання, опубліковану статтю зняв і «Високий Вал»…

Пошук крайнього

У понеділок, 11 лютого вже інший лікар СЕС виступив із заявою, що спалаху немає, все під контролем. Василь Степаненко не просто відзвітував, він вказав, що «Високий Вал» дав неправдиву інформацію і він, світило медицини, її зараз спростує.

Журналістів, які донесли до читачів цю «секретну» інформацію, просто виставили дурнями. До того ж вони додали, що автор статті назвав винуватця – Водоканал. Хоча про нього згадувались лише зі слів самих лікарів. Тож добре відро бруду вилили на два видання. А мер міста назвав «Високий Вал» та «Уездные новости» — «одной конторой».

На цьому у санстанції не зупинились. Вони вислали на пошту редакції «Уездные новости» нове повідомлення, яке потрібно опублікувати. Точнісінько таке вивісили й на офіційному сайті.

У повідомленні не забули повторити, що «подана Інтернет-виданням «Високий Вал»» інформація не відповідає дійсності.

Коротше кажучи, ви (журналісти) — дурні, тому, будьте так ласкаві, розмістить на себе наклеп.

                                                                      З мухи слона

Насправді конфлікт зовсім не є конфліктом. Справа могла б закінчитися полюбовно. Аби…

Як розповідає сам журналіст Ігор Волосянкін, вся проблема зосередилась в одному слові — «спалах».

— Путаница произошла со словом. Я вкладывал в это слово смысл, что 8 человек заболело на одной улице. Для меня это «вспышка» получается. А они говорят, нет, это не вспышка, -розповів журналіст.

Доля лікаря Дудніка достоменно не відома. Надійне джерело повідомляє, що лікар писав пояснювальну записку. У ній він намагався у всьому звинуватити журналістів


Інтернет-видання «Високий вал»


Немає коментарів:

Дописати коментар